Min baggrund

På disse linjer, inviterer jeg dig til at læse lidt om min baggrund …

Jeg er udpræget Europa-borger. Født og opvokset i Danmark. Som 17 årig forelskede jeg mig hovedkulds i Spanien, og kunne mærke en særlig tilknytning til landet – måske skyldtes det nedarvede gener tilbage fra Napoleons tid? Siden da, har jeg arbejdet og boet der i flere år, og ad mange omgange. Der er mange erfaringer tilknyttet at “flytte ud og komme tilbage”. Herunder det såkaldte “omvendte kulturchock“, hvor man ser på sit opland blandet med de kulturelle lærdomme, som man har gjort sig under sit udlandsophold. Man forandrer sig, og vokser i den process, og ser verden i et andet perspektiv. Det betyder også, at der i den proces sker det, at jeg har oplevet at se på dansk kultur og normer med friske øjne – lidt udefra, men med en indfødts viden. Derfor vil man også kunne se kulturelle indtryk og erfaringer komme til udtryk på denne blog (særligt i de ældre indlæg).

På et professionelt plan har jeg i flere år beskæftiget  mig med kommunikation, marketing, internationale relationer, kulturforskelligheder og meget mere. I daglig praksis er jeg i gang med at skrive speciale på studiet i Cand. Mag. Kommunikation.

Jeg brænder for Kommunikation, og tænder på emner der vedrører faget. Det gælder også kulturuelle udtryk, som for eksempel digte, der giver anledning til refleksion. Medie etik – herunder på SoMe – betragter jeg som nødvendig praksis. Medierne præger på mange måder “normerne” i samfundet. Det medfører et ansvar – for alle som publicerer.

Jeg har længe været fascineret af Marketing 3.0, der spænder godt med min holistiske tankegang til markedsføring i et bredere spektrum, samt respekt for individet og ønsket om at bidrage til omverden gennem sin virksomhed – for eksempel via content marketing, og bæredygtige initiativer. Denne fascination kobler sig på den uddannelsesprofil, som jeg har med i bagagen med en HD i Marketing og Business Management. Derfra udspringer kilden og indgangsvinklen til SoMe, med en fascinationen af de kommunikationsmuligheder, som åbner sig dér, mellem virksomhed, kunder, og omverden. Hvilket jeg har lavet flere undersøgelser omkring i forbindelse med mit cand.mag.kommunikaiton studie. SoMe er så meget mere end dét. Det er også et medie, der har spredt sig til at være at talerør mellem befolkningen og politikerne, samt mellem helt fremmede mennesker, mellem nære relationer, og dét som er midt i mellem. Det skaber et helt nyt forum for kommunikation, som byder på mange muligheder og faldgruber. Mit speciale handler således om online krænkelser, og hvordan vi kan skabe en sund kultur, der forhindrer dem i at udfolde sig.

Jeg har beskæftiget mig med CSR i forskellige sammenhænge. Det præger ligeledes min cand.mag.kommunikations profil. Jeg brænder særligt for social ansvarlighed, menneskerettigheder – herunder “ikke-diskrimination”, samt “green-marketing” (tiltag med grøn marketing, skulle gerne blive trendsettende for hvad der går hen og bliver mainstream). Det er et felt der smelter sammen med min personlige interesse for at gøre en forskel for andre mennesker, og skabe win-win situationer. CSR og FN Mantraet “do-no-harm” er videreudviklet til “do-better”; og dermed er Kotler og Covey gode inspirationskilder til hvordan man kan gribe dette an i praksis.

Politik præger i stigende grad vores hverdag, medier, samt forhold og rettigheder som individ og borger. Min interesse for politik skal forstås i det spektrum. Faget politisk kommunikation, har været en utrolig kilde til inspiration, som kobler SoMe og CSR sammen på et højere plan (for mig); og således udgør denne faglighed nu en stor del af det spekter, som jeg betragter verden med. Det er en del af min dagsorden at følge med i, og debattere om disse trends. Hvert lille skridt bidrager til helheden. Jeg er spændt på udviklingen, og hvor vi bevæger os hen med den.

Jeg tror på, at vi alle bidrager til den verden som vi er en del af, og deltager i – på godt og ondt. At hvad vi giver til verden, får vi igen – også kollektivt. At gode gerninger er godt givet ud – ikke kun til egen vinding, men for andres bedste. Jeg er ikke i tvivl om, at vi som mennesker kan fejle, samt blive presset så hårdt at vi mister vores integritet. Vi må bare aldrig miste håbet, og vi må se i øjnene, at vi ikke kun kan være os selv nærmest, selvom det også er vigtigt at huske at passe godt på sig selv.

Jeg betragter vores gode helbred som en del af helheden. En sund krop avler et sundt sind, og vice-versa. Jeg har mange erfaringer med kost og fysisk/mental træning. Det er inspiration der batter, og det som giver mig hele drivkraften til at holde dampen oppe! Derfor er inspiration til sundhed og sunde tanker, også noget som præger denne blok.

Slutteligt, som titlen på bloggen antyder, er dette også et forum for refleksion. Jeg tror på livets mange nuancer, og at det er gennem brydningen af antagede sandheder og tankegange, at vi kan forstå verden i et nyt lys. Netop ønsket om at forstå verden, og ikke at fordømme andre, er et meget bærende element for mig, og således også denne blog. Jeg kan ikke komme til at antage en sort-hvid holdning til verden (til trods for, at denne bemærkning lyder meget skråsikker). Når vi gør det, fastlåser vi os selv og hinanden fra fremdrift og udvikling. Så går verden i stå, og den begynder at dreje den forkerte vej, hvor værdierne får omvendte fortegn, til skade for menneskerettigheder og miljø. Som en spanier ville udtrykke det: “sería el mundo al revez”. Når alt kommer til alt, skriver jeg herinde på denne blog, for min egen fornøjelses skyld, fordi jeg godt kan lide at udtrykke mig – og reflektere – via sproget. Jeg er vild med at vi, herude i cyberspace, har skabt et nyt forum mellem mennesker, hvor vi liker, kommenterer og inspirerer hinanden, med hvert vores syn på verden. Jeg er ikke blind for, at dette er et medie; og at jeg på sin vis også profilerer mig selv derigennem. Dette er måske overflødigt at nævne, men motiverne kan trods alt være mange, for at have en blog.

Velkommen til, jeg håber at du vil synes godt om at være i mit selskab.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s