Ven med naturen

femo-landskab

Er der noget skønnere end at mærke vindens susen i håret og duften af den friske luft – om det er ved havet eller i skoven – og følelsen af den velvære og glæde, som spreder sig i kroppen?

Naturen er uundværlig for os  mennesker. Det viser flere studier. De demografiske bevægelser viser en tilgang til byerne. Det underbygger samfundsstrukturen. Det må siges at være en anelse paradoksalt.

Velvære, ro, glæde og harmoni er blot en af de gevinster, som vi opnår ved at færdes i naturen. Læg hertil motion, frisk luft og udendørs aktivitet. Her kan alle være med, uagtet botanik og biologiforståelse. Det er indbygget i den menneskelige natur, og det er sund fornuft.

Vil man gerne lære mere om naturen og opleve mere i naturen, er der faktisk håb for selv den mest “håbløse bybo”. Det sørger blandt andet Danmarks Naturfredningsforening for. Her har man forstået, at naturen skal vises fra sin mest attraktive side, for at skabe interesse. Der er lagt op til familieture og samvær i naturen.

Du kan finde link til lokalafdelinger og oplevelser i naturen her: dn.dk/oplev-naturen/

 

Naturen – en naturlig selvfølge (måske!)

naturspejlI dag har vi alle lige adgang til naturen. Naturoplevelserne ligger inden for en overkommelig afstand for alle – og det skyldes blandt andet geografi og de korte afstande her til lands. Men hvis ikke vi værner om den natur vi har, forsvinder den måske for øjnene af os, uden at vi når at opdage det. Det kan præge vores helbed, og helbredet for de kommende generationer. Derfor har vi et ansvar at leve op til, som mennesker i en moderne verden. Hvis vi vil være ven med naturen, skal vi huske at det venskab går begge veje. Vi skal give noget tilbage til naturen.

Danmarks Naturfredningsforening arbejder de på de forhold i naturen, som har betydning for vores helbred. Her og nu, og i fremtiden. Det er jo sund fornuft. Du kan se mere her: dn.dk/vi-arbejder-for/

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s