Magtdemonstrationer af kaliber

I disse dage passerer russisk og kinesisk militær i de danske farvande. Russisk militær med verdens største atomubåd, imens kinesisk militær får ekskorteret deres militære hangar igennem. I hver sin retning. Over og under vandet. Lige uden for kysterne, ved den danske sommerferieidyl.

Danmark er ikke på krigsstien med nogle af nationerne. Men hvad er det så der sker? Det ligner unægtelig en magtdemonstration af kaliber over for NATO samarbejdet, og hvor afhængige vi er af netop dét samarbejde i de lande som ligger i Nordsøen.

Den russiske atomundervandsbåd skulle, efter sigende, være så enorm, at den kan udslette hele USA(!). Hvis den udløses ved et uheld, er alle EU´s problemer forandret for stedse.

Hvorfor cirkulerer disse fartøjer overhovedet, og særligt, hvorfor nu? Det foruroligende er, at dét hører vi ikke noget om. Der kommer en lille bøvs på de sociale medier, og medierne er så retfriserede, at de løber regeringens agenda. Der er kun overskrifter. Den tilnærmelsesvise tilbundsførende journalistik består af ansigt til ansigt samtaler med såkaldte specialister. Stadig intet snusarbejde, men mere agendasetting.

Det er et cirkus uden lige, hvor det er svært ikke føle sig holdt for nar. Det demokratiske princip og ytringsfriheden undermineres, når den ikke bliver taget seriøst. Vi har ret til, og krav på, at blive velinformeret, i stedet for at blive holdt hen i populistiske spin, løgnagtigheder, og politikere der holder hånden over hinanden. Skyggesiden af dette cirkus er, at vi i princippet er tilbage til magtens enevælde, hvor pøbelen bare skal makke ret. I et folkestyret demokrati, må man som minimum forvente transparens og information.

Reklamer

One comment

  1. “Den russiske atomundervandsbåd skulle, efter sigende, være så enorm, at den kan udslette hele USA(!). Hvis den udløses ved et uheld, er alle EU´s problemer forandret for stedse” 🙂 😉

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s