Mind your steps …

Jeg har bemærket, at der i storbyerne findes en helt særlig gangart – og det er ikke kun i de nordeuropæiske lande. Jeg har oplevet det i andre hovedstæder også, som for eksempel Madrid. Det var en gangart, som jeg lagde særligt mærke til, efter nogle år, som bosiddende ved Middelhavskysten.

Det minder lidt om kapgang, dog uden de ekstreme svingninger med hoften der hugger fra højre til venstre. Ben, arme og blikket, er stift koncentreret om at komme så hurtigt frem som muligt. Ingen tid at spilde. Gåturen er et onde, som mange gerne vil have overstået i en ruf. Det er egentlig en skam, med tanke for hvilken skat som ligger skjult her.

For nogle år siden, fik jeg mulighed for at stifte bekendtskab med en særlig zen-gangart, også kendt under termen “zen-walking-meditation“. For de som dette er ubetrådt område, må jeg hellere introducere. Gangen går ganske enkelt ud på, at man sætter hele sin bevidsthed ind på hvordan man barfodet står med samlede fødder, og ved det første skridt mærker hvordan man først løfter benet, og siden sætter hælen i jorden/gulvet, og hvordan hele foden lander frem til tåen, så løfter man den næste fod, og sætter hælen i, så den lige akkurat rører den forreste tå (i mit tilfælde storetåen). Sådan følger en man en line, og går rundt i en labyrint – evt af lige streger på gulvet – i en vis rum tid (20-min til en halv time, vil jeg tro). Det virker provokerende og latterligt ved de første skridt, men man bemærker hurtigt at der via foden og denne koncentrerede gang, bliver skabt en forbindelse til bevidstheden og sindet. Man får jordforbindelse og slipper en masse stress fri fra kroppen hvor alt tankemylder bliver sat på pause. Meget simpelt, og på samme tid meget overvældende.

 

Steps into Mindfullness

Jeg kan ikke prale af at jeg praktiserer zen-walking-meditation jævnligt. I skrivende stund er jeg meget bevidst om, hvor godt det ville være for mig. Det nærmeste jeg p.t. kommer på dét, er en lille mellemting som jeg har indarbejdet på mine morgenvandringsture, hvor jeg bevidst mærker hvordan jeg sætter fødderne i jorden – side om side, og med fodtøjet på. Dermed kommer tempoet ned, og der kommer ro på tankerne. Det er ikke lige efter bogen, men det har alligevel en effekt. Når jeg går i mine menorquinas, kan jeg kun gå langsomt og med hælen først; så er jeg godt på vej. Dermed har de også fået medtitlen, mine zensko, da de tvinger mig til at sætte tempoet ned og umuliggør at stresse af sted. Mine morgenvandringer handler også om at indsnuse duften af græsset, lytte til fuglenes kvidren og se på træerne. Ved at sanse naturen, mærker jeg nærvær og ro.

 

Pssst! Dette indlæg er et bidrag til serien mandags-vandringer som omtalt af Drake noir: https://wordpress.com/read/feeds/1075087/posts/1467359947

 

Reklamer

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s