STOP NU KLOVN

 

På det seneste er det eskaleret med klovneepisoder i bybilledet, hvor klovne render rundt og skræmmer livet af børn og voksne. Medieomtalen har muligvis skruet op for klovneriet – som for nogle virker helt og aldeles uskyldigt, og måske en anelse komisk.

Men er det nu også det? Seneste meldinger fra POLITI, tyder på at forskrækkelserne rent faktisk udsætter folk for livsfare, og betragtes som et brud på den offentlige orden. Nogle klovne truer med knive, andre springer ud på vejbanen så biler må handle i nødværge for ikke at ramme klovnen, og samtidig udsætte sig selv og andre i trafikken for livsfare. Ikke helt så uskyldigt vel?

image

Desuden kan man risikere at hele klovneriet får fatale følger for det gode arbejde som danske hospitalsklovne hver dag udfører på de danske hospitaler, for at lette hospitalsopholdet for de syge børn. Et barn der skræmmes fra vid og sans i gadebilledet af en klovn, udvikler måske et traume eller angst for klovne; og ville blive hunderæd for at møde klovnen på hospitalsgangen. Får omtalen af klovnen en stadigt stigende negativ klang, varer det ikke længe førend at vores børn også hører nyheden – uden selv at have mødt dem i gadebilledet. Folk der handler i affekt og slår klovnen af bare forskrækkelse, kan selv risikere straf. Og sådan kan det fortsætte i en uendelighed.

Klovnerierne er på ingen måde harmløse, og er et udfald af meget uansvarlig opførsel. Så stop nu klovn, førend at det er for sent og du enten udøver unødig skade på andre, andres job, eller dig selv og din fremtid.

Reklamer

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s