Fremtidens Kvinder – Man Troede Det Var Løgn

Skærmbillede-2015-10-02-kl.-22.10.03

I dagens anledning vil jeg dele dette indslag om #ligestilling, som jeg har læst i dag. Jeg har valgt at dele det, fordi jeg ikke kan slippe billederne  i mit hovede. Så ved jeg, at det har ramt en nerve, som jeg kommer til at bruge mere tankevirksomhed på. Det er godt.

women-future3

Jeg synes at billederne er geniale og tankevækkende. Geniale, fordi de udover at fortælle noget om samtiden, også illustrerer en kunstners evne til at forestille sig, og fremstille det “umulige” – også selvom det var med slet skjult hån. Tankevækkende fordi, at hvad vi i dag tager for givet, skyldes en kampgejst, og nogle menneskers tro på, at tingene kunne være anderledes. Jeg håber for menneskeheden, at vi bliver ved med at tro på det umulige, for at udvide vores horisont(er) og skabe et bedre fællesbillede i det humanitære tegn.

Julie Lahmes ord rammer præcist og godt. Hæng på, og læs med.

Jeg elsker, når jeg falder over denne slags kuriøsiteter, men disse postkort er fotokunst fra Paris og ikke mindst fra 1902. De er udtænkt af Albert Bergeret og jeg kan kun finde denne henvisning på ham, som jeg ærligt talt kun forstår 10% af. Men postkortene er devist erotiske (bare arme, så bliver det ikke meget frækkere i 1902), og viser et eventyr, ingen alligevel tror på. Nemlig at kvinder i fremtiden kan blive til noget; altså til nogen, som har positioner i fremtiden. En slags seksualiseret ironiseren over kvinder, der tror de kan noget. I Frankrig i 1902 er kvinderne nemlig begyndt at røre på sig, og vi er kun 7 år fra Suffragete-bevægelsens dannelse i 1909; hvor kvinderes indædte kamp for stemmeret, valgbarhed og anerkendelse som virkelige, levende, selvstændige individer. Men se med her, og se hvordan man næsten ikke kunne tænke sig at en kvinde kunne blive noget så vildt som journalist, sømand eller advokat, og lad os huske på at det man griner af og tænker er umuligt, en dag meget vel vil vise sig at være virkelighed.

Kilde: Fremtidens Kvinder – Man Troede Det Var Løgn

Skærmbillede-2015-10-02-kl.-22.09.15firefighterSkærmbillede-2015-10-02-kl.-22.08.13

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s