Udvide horisonten

Hvor tit gør du noget bevidst for, at udvide din horisont? For at mærke livet mere, blive klogere på dig selv, og se livet i et lidt større perspektiv. Er du klar over, at selv ganske små handlinger, kan give dig krydderi til sjælen, og et pift til hverdagen, hvor du kan modarbejde stilstand og stagnation? Hvis ja, så tillykke! Det er der mange som ikke er – eller som glemmer det.

Energi, flow og rotation i hverdagen

Det som Dalai Lama, og andre store tænkere/lærere bedyrer er, at man i løbet af et år gør følgende:

At opleve/se et nyt sted. Det behøver bestemt ikke at være på den anden side af jordkloden. De fleste af os har masser af muligheder for, at udvide vores horisont ganske tæt på vores nærmiljø. Netop i disse dage, er jeg blevet bekendt med et spisested lige rundt om hjørnet, som jeg ikke kendte til. Der må jeg simpelthen hen en dag.

At køre en ny rute hjem/til arbejde med jævne mellemrum. Pointen er, at automatpiloten bliver slået fra, og at man oplever turen med alle sine sanser. Det tør loves. Forleden valgte jeg at hoppe af toget en station før, og køre ad en ny rute på vej hjem. Halleluja for en oplevelse, for ganske uventet kom jeg til at slå en smutvej igennem et naturreservat midt på ruten. Smilet røg helt op til hårrødderne. Det var et fantastisk pust – ikke mindst fordi jeg fik et stykke vild natur med på vejen, efter et par korte impulsive beslutninger, på en togtur der ellers godt kan være temmelig drænende.

At tilegne sig selv ny viden og færdigheder. Uanset hvor gammel man er, bliver man ikke for gammel til at lære noget nyt. Faktisk vil det være med til at holde sig i gang, og huske at lære noget nyt. Det kan være en ny hobby, at sætte sig ind i ukendt fagligt stof, eller at kaste sig ud i at prøve/lære noget nyt. Som fx. en sportsgren, håndarbejde, håndværk, et nyt sprog og så videre. Mindre kan sikkert også gøre det. Pointen er, at man kaster sig ud i noget ukendt, som man så behersker efter at have taget udfordringen.

Disse tre punkter udelukker ikke hinanden, og er ikke de eneste på listen. Med til budhistisk lære, hører en række andre ting.

Det gavner, at tænke over hvad man spiser, og om nogle dyr eller naturen har lidt for, at vi kan spise den mad. At spise langsomt, og tygge maden ordentligt – uden at blive forstyrret af et larmende TV imens.

Man kan også gøre noget i sit hjem, som fx. at rydde op, og give dét videre til andre, som man ikke længere selv har behov for. Og smide det ud, som ikke har nogen gavn (fx. de gamle papirer i skuffen). Man bør ikke købe til overflod, og heller ikke eje for meget.

Begynder man først at tænke i de baner, bliver det kilden til mere ro, og mindre uro og stress. Fordi summen af disse handlinger og tankegange, skaber positiv energi og rotation. Lige trækker lige. Dermed skulle der komme mere af det …

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s