Verden i sukker chock

Foretrækker du sukker eller sødemiddel i dine madvarer? Jeg foretrækker helt sikkert den naturlige vare – og det har indtil nu kun været sukker, som har kunne opfylde den betegnelse.

For nogle få år siden, fik vesten så øjnene op for planten Stevia – som har været benyttet i Latin Amerika i århundreder. Stevia er, med rette, ved at vinde indpas i den vestlige madindustri, som erstatning for de artificielle sødemidler. Med rette, fordi den ikke har de samme skadelige bivirkninger, som de artificielle sødemidler (påviseligt) har.

De artificielle sødemidler har længe indtaget en mere og mere dominerende rolle i vores madvarer, og er efterhånden ret svære at komme udenom. Til stor irritation for undertegnede, fordi skadevirkningerne er enorme – og flere til stadighed kommer på listen. Kroppen får et omvendt sukker chock, hvorfor man begynder at overspise, eftersom at det forventede sukker indtag ikke opstår (som en naturlig konsekvens af den søde smag). Af samme årsag benyttes sødemidler som vækstfremmere i dyrefoder. Det betyder så også at vi indtager sødemidler via maden, uden at vide det. Hvad værre er, kroppen kan ikke nedbryde de artificielle sødemidler, som derfor ender som klumper i organismen – fx. i hjernen. De fleste som har læst medicin, er bekendt med denne viden – som desværre er godt gemt for den gængse offentlighed.

http://www.livescience.com/39601-stevia-facts-safety.html

Sukker kultur på afveje

Vi lever i en tid, hvor sukker kulturen for længst er afsporet.

Fordi man i Vesten er gået mere eller mindre i sukker chock over at sukker og sød mad er propfyldt med tomme kalorier.

Fordi børnene bliver vænnet til uhyggelig sød mad, og tror at alt skal smage som slik.

Det mest naturlige ville være, at forholde sig til de naturlige konsekvenser af et for højt sukker indtag, og dermed moderere sit indtag. Men nej, vi vil ikke gå på kompromis.

Jeg forstår slet ikke hvorfor, at mad der er produceret til børn skal være så sukker sødt. Det giver grundlag for dårlige madvaner og en unødvendig trang til noget sødt hver eneste dag. Ingen kan tåle at proppe sig med søde sager hver dag, uden at det får konsekvenser.

Forbrugerne i producenternes vold

Som forbruger føler jeg mig taget som gidsel, når jeg ikke selv kan fravælge sødemidler i min mad. Derfor kan jeg kun hilse Stevia planten velkommen – i håb om, at den kommer til at erstatte de artificielle sødemidler. Planten er, ligesom sukker, naturlig, og har tilsyneladende også en række positive helbredsmæssige indvirkninger på kroppen. Den giver ikke bivirkning i form af overspisning, og sætter ikke insulin produktionen ud af en tangent (som det er blevet påvist med de artificielle sødemidler). Det gør mig harm, at de artificielle sødestoffer nogensinde er blevet godkendt som ingredienser i fødevarer og foder.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s