Det der med ord

Man må veje sine ord, lyder et gammelt ordsprog.

Når man arbejder med at skrive, editere og forfatte tekster, bliver det ofte til en del af gamet, og så går det som en leg. Man finpudser, justerer og vurderer, for at få sine budskaber igennem på bedste vis. Samtidig med at man altid har sine læsere med i tankerne, for det er jo dem som man gerne vil servere teksten for. Dem som man gerne vil give en god oplevelse. Hvad enten det drejer sig om, at komme godt igennem hele teksten, underholde, sprede viden, skabe eftertanke, eller blot et smil på læben.

De personlige relationer og uoverensstemmelser

Det bliver ofte langt mere kompliceret, når man vil tale alvorlige emner med sine nærmeste. I kraft af ovenstående viden, er man på den ene side meget bevidst om, at det ikke er lige meget hvordan man får sagt tingene, og i hvilken rækkefølge. Samtidig skal budskabet stadig være autentisk, nærværende og komme derinde-fra hvor problemet trykker. Så allerede her, kan man begynde at snuble lidt over sig selv, før man får taget hul på bylden.

NLP er udviklet med henblik på at få sagt ting på en pæn måde, også når det er svært – og det er noget, som man skal have meget på rygraden, hvis ikke det skal få den modsatte effekt i den slags samtaler. Samtidig med at budskabet skal serveres, tumler man med sin egen ubevidste/bevidste bagage i følelses registeret, der fx. kunne indeholde angsten for at miste, angsten for at gøre problemet større, og forvolde større skade, og så videre, og så videre.

Men hvis ikke der bliver ryddet op, og lavet klare linjer igen, sker der jo ofte bare det uheldige, at alt det usagte arbejder videre i de involverede sind. På sigt forvolder det ofte større skade, for så kan man ikke længere sætte en finger på nogle præcise punkter, eller også har områderne vokset sig til konkret evigt tilstedeværende irritation. Sidstnævnte kan nemt gnave sig videre til større splid, og blive katalysator for en større eksplosion, ved blot det allermindste tryk. Derfor vil det ofte være at foretrække, at tage tyren ved hornene, efterhånden som der opstår “issues” imellem mennesker. Det sker i alle relationer, og det er det, som er med til at udvikle os som individer, og selve relationen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s