Den omvendte verden

Indlæggets thumbnail

En illustration der siger mere end 1000000 ord, bomber og propraganda.

Jeg går hverken ind for undertrykkelse, forfølgelse eller terror handlinger. Uanset hvem der gør hvad. Det er stadig mennesker og andre folkeslag, som står for skud.

Jeg kan godt forstå Hamas desperate modstandskamp imod overmagten Israel. Det er en ‘menneskelig’ reaktion, når man betragter tingene fra en psykologisk optik. Desværre. For uden denne modstandskamp, ville det nok være svært for Israel at gennemføre det program, som nu har stået på i 8 årtier.

Det er meget lang tid. Så lang tid, at de involverede ikke længere kan skelne hvem der har ret, og hvem der har uret. Sagen er, at de alle har uret i deres gerninger.

Den netop optrappede konflikt fik næring fra nogle unge kidnappede – og siden dræbte – israelere, som Hamas fik æren for (uden at have taget den). Billederne af en familie begravelse, som blev blæst op til offentlig propaganda, samt beskyldningerne gik verden rundt.

Alligevel udgør denne gruppe (Hamas) en minoritet i Palæstina. De fleste palæstinensere ønsker fred, at glemme fortidens fordrivelser, og en frisk start. Større bevægelser i Israel vil ikke længere se til de overgreb, som deres ledere udfører. I begge lejre er der råb om fred. Det giver et spinkelt håb, i en ellers fastlåst hårdknude. For hvem skal stoppe først?

Det her må stoppe nu – men risikerer at vare ved i al evighed. Skal den sidste Palæstinenser dø, før der bliver fred? Verdenssamfundet har et moralsk ansvar, og må sætte en stopper for Israels fremmarch.

Hvori ligger det logiske i, at en befolkning – jøderne – som fik tildelt et stykke af Palæstina i 1946, som bod på 2. verdenskrigs forbrydelser imod dem, selv fortsætter samme fremmarch og deponeringer af det folk som var bosiddende i hele landet, før de fik et stykke jord foræret?

Historisk har Palæstina været hjemland for 3 trosretninger, siden den kristne tro fik sin spæde start med Jesus. Jødedom og Islam var der allerede på den tid. Kristendommen er en udspringer af jødedommen. Det er de samme profeter fra den tid, som nævnes i alle religioner. En trosretning er ikke mere sand end en anden. Der er forskellige veje til Gud. Det må vi acceptere, hvis ikke vi skal bekrige hinanden i religionens navn i al evighed. Når vi bekriger hinanden i religionens navn, tager vi Guds navn forfængeligt. Det må man ikke, i en hvilken som helst tro. Alle 10 bud bliver brudt, når krigen bryder løs. Er det retfærdigt og forsvarligt? Næppe.

 

Hundreds of Jews & Palestinians protested today against the war. Sign reads: “Jews & Arabs refuse to be enemies”

 

 

 

 

 

Jøder og Israelere side om side i demonstration for fred

 

 

 

 

 

 

Reklamer

2 comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s