Tonen der blev væk

Tonen der blev væk

I ovenstående artikel efterlyser Vigsø Bagge den gode tone og næstekærligheden.

 

Hun beskriver hvordan arbejdsmiljø og omgangstone har ændret sig kraftigt i den periode, som hun har arbejdet i Folketinget, og bedyrer, at det er selvsamme mangel på god omgangstone, der får hende til at søge væk fra Folketingssalen. Langt væk. Hun vil i sit næste hverv gerne være præst; i håbet om, at hun der møder næstekærlighed og et godt arbejdsmiljø.

Det sørgelige er, at tonen i Folketingets sal ikke kun bliver i salen. Den rå tone breder sig udenfor borgens mure og forplanter sig til resten af samfundet. Så meget mere er der grund til at kaste fokus på problemet.

Vigsø Bagge sammenkæder udviklingen med behovet for “Breaking News” – for det har været den udvikling, som hun har følt, der har sat skub i den grove iscenesættelse i politikkens manege, Folketingssalen og i gangene rundt omkring på Christiansborg. Yderligere inviteres vi hjem til politikernes stuer og indkørsler, fordi de altid skal have en kommentar parat til dagens historier. 

 

Gøre sig selv det sociale ansvar bevidst

Etik og moral hænger, som jeg ser det, uløseligt sammen med såvel politikkernes som journalisternes sociale ansvar. De kan ikke lukke øjnene for, at alt hvad de sender af budskaber til samfundet, har en større effekt, end hvis jeg gik rundt og bagtalte mine kolleger (hvilket jeg ikke kunne drømme om, og hvilket også er årsagen til, at jeg aldrig kunne arbejde som politikker! – mine mange politiske holdninger til trods 🙂 )  Socialt ansvar handler ikke udelukkende om at beskytte miljøet og yde filantropisk støtte til verdens mange nødlidende mennesker. Det handler i den grad også om, at tage et ansvar for det samfund, som vi alle er en del af.

For mange af dagens politikere handler dagsordenen mere om at finde stemmer og røst via følelsesladede emner, frem for at føre en seriøs debat om emner, som rent faktisk gavner samfundet (i stedet for at nedbryde det).

Medierne bør også tage deres del af ansvaret. Ved at rykke grænserne for tæt på politikernes privatliv, sætter man dem under yderligere pres. Mennesker under pres, føler ofte at de står under angreb, og derfor går de straks i forsvarsposition, i stedet for at tænke klart, og holde hovedet koldt.

 

Det er ikke de andres skyld

Ud med børnehave retorikken, hvor man peger fingre ad hinanden, i stedet for at tage hånd om problemerne. Ikke ved at fordømme og opsætte det ene forbud efter det andet; men ved at komme med konstruktive løsninger – også selvom det mediemæssigt kan virke forvirrende for seerne. Vi bliver jo heller ikke klogere af, at vi konstant bliver kørt rundt i manegen, og hører på mudder kastning frem for sagens kerne, med udsigt til en seriøs løsning på emnet – gerne på tværs af politiske skel. Det ville klæde de enkelte personer, partier (og historiebøger) meget mere.

Kære politiker, tag dit hverv alvorligt, og sørg for at holde en god tone hele vejen igennem. Som det er nu, er I enormt trættende at høre på. De journalistiske virkemidler og prædikater hører hjemme i bladsmøren, og burde ikke være kotume for de personer, som rent faktisk sidder og håndterer vores samfund ve og vel, beslutter vores love og meget mere.

Hurra for de journalister som stadig formår at holde sig indenfor grænserne, og som får stillet de kritiske spørgsmål, samt redegjort for de forskellige forløb. Men der er nu stadig længere imellem jer. Jeg ved godt at overskrifterne sælger, og tiltrækker opmærksomhed. Desværre er de ofte misvisende, og giver ikke folket den rette information. Jeg ved også godt, at det er en svær opgave. Omvendt så tror jeg, at den nuværende situation gør det sværere for alle at se klart. 

Ethvert ansvar starter ved os selv. Det gælder høj som lav af rang. Lad os alle som en huske, at tage ansvar og tale pænt til hinanden i næstekærlighedens ånd. Det er mit ønske for dagens og fremtidens samfund. Vil du prøve at ændre trenden sammen med mig? 🙂 Det håber jeg at du vil.

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s