Man dør ikke af…

Man dør ikke af at gå,
man dør af ikke at gå.

citat: abuela Justa, Alicante.

Vi bevæger os generelt for lidt i den moderne verden -og vi dør af det.

Stilsiddende arbejde, eller stilstand har nu fået betegnelsen sedentarisme. Et begreb, som vi helt sikkert kommer til at kende meget mere til, for der er fokus på problemet fra højeste instans.

Kvoa min tilknytning til næste generations skridttæller (som jeg kan løfte sløret for, er ret funky!), er jeg i forvejen interesseret i emnet.

En artikel i dagens K-forum afslører, at vi er flere som har fokus på de lurende farer ved at sidde stille for mange timer om dagen. [http://www.kommunikationsforum.dk/artikler/sedentarisme-er-det-nye-rygning]

Artiklen har nogle fejlfortolkninger, idet det ikke er det stillesiddende arbejde, som udgør den største fare, men derimod de (mange) tilfælde, hvor man hænger ud som sofakartoffel foran skærmen -jvr denne artikel fra Videnskab.dk [http://videnskab.dk/krop-sundhed/det-er-farligt-sidde-stille-isaer-i-fritiden], hvor senior forsker Mette Aadahl kommenterer på de fejlfortolkede udsagn.

Jeg har alligevel valgt, at tage begge artikler med, for der kommer også nogle gode tips til hvordan vi kan bevæge os mere i kontormiljøet, for det tilfælde, at vi arbejder mange timer foran skærmen.

Summasummarum, så kan vi ikke komme udenom, at der skal ske noget, og at vi hver især må se os selv i spejlet og tage ansvar for, om vi får rørt os tilskrækkeligt.

Motivation til bevægelse er vejen frem. På med skridttælleren, og vær glad for, at det i dag er dig som skal gå ned med skraldet, tømme vaskemaskinen og hænge tøjet op. Giv din teenager en skridttæller, når du alligevel investerer i din egen, så du motiverer ham til at komme væk fra skærmen. Sluk TV, og gå en aftentur hele familien. Det er der ingen der dør af.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s