KYS FRØEN GODMORGEN!

Kender du til udtrykket, at “kredse om den varme grød”? Dette er en adfærd, som præger mange i deres hverdag – både på arbejdet og privat. De der keeeedelige opgaver, eller dem som kræver rigtig meget overblik og koncentration, som kan være så svære at få taget hul på. Jo længere man går og kredser rundt om opgaven, des mere tankeplads tager den – med dårlig samvittighed og stress til følge.

Tidligere på måneden deltog jeg i et webinar om tidsstyring og planlægning. Dette med en blanding af nysgerrighed, og selverkendelse -fordi hvem vil ikke gerne optimere og styre sin tid, så man får et maksimalt udbytte af dagen?

Det overraskende ved seminaret var, at man skulle lave en “Master-to-do-liste” – og få samlet alle sine lister. Argumentet var, at der går utroligt meget energi på at huske hvad det nu var, at man skulle huske. Her må jeg så indrømme, at jeg har et ambivalent forhold til liste opgaven, for den så pludselig ud til at kunne tage en masse …. tid!  Måske er det et spørgsmål om vane og træning – så jeg skal ikke helt udelukke den 🙂

Formålet med at få styr på sine gøremål på 1 liste -og her taler vi om alt lige fra praktiske huslige opgaver som vask af vinduer, til de store tunge projekter på arbejdet- er at få skabt en synlig prioritering af opgaverne, på dagligt basis. At få sat struktur på dem, og selvfølgelig siden overholde de aftaler (som man har lavet med sig selv).

Med henblik på prioritering af sine opgaver, skulle man liste dem efter A,B,C,D og E opgaver. Sagt på en anden måde:

  • A. SKAL,
  • B. BØR
  • C. RART (-at få gjort fx. oprydning, pudse vinduer m.m.)
  • D. VIGTIGE -men du er ikke den rette person = UDDELEGERING!
  • E. SLETTES HELT FRA LISTEN (fx. for meget tid på formuleringer på mails osv -naturligvis afhængig af jobprofil 🙂 )

For at klare opgaven kræver det, at du fokuserer på det du selv har indflydelse på i dit arbejde. Fokuserer på de opgaver, som virkelig gør en forskel. Hermed får du effektivt arbejde fra hånden, i den tid du har til rådighed.

Når du sætter dine opgaver i struktur -så er mit råd, at du også sætter tiden til at læse og besvare mails fast ind i dit arbejdsprogram for dagen. Check og besvar mails på faste tidspunkter i løbet af din dag. Det kan alle forholde sig til, og du får ro til dine øvrige opgaver. Generelt mener jeg, at der mangler for meget disciplin på dette felt. Jeg griner lidt af det, for groft set svarer det til, konstant at gå ud og checke dueslaget for post, samt at gå ud til sin postkasse dagen væk 😀

Sidst men ikke mindst, start dagen med den mest krævende opgave #frøen. På webinaret brugte de udtrykket “slug frøen”, men jeg har valgt at omdøbe det til “kys frøen godmorgen” 🙂  Det giver et positivt approach, og skaber endnu mere flow i din personlige energi -både for opgaven, og for hele dagen.

Det at sige godmorgen til frøen, kan du udvide til, at huske at sige godmorgen og farvel til dine kolleger. Det gør en verden til forskel, og vil aldrig være forstyrrende (et vink til en kollega der taler i telefon, er OK).

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s