Hold dampen oppe

Jeg er i dag stødt på en artikel i Djøf, som har berørt mig. Jeg havde egentlig ikke tid til at sætte mig ned og læse den, men gjorde det alligevel. Artiklen omhandler en ung kandidats kamp for at komme ind på arbejdsmarkedet.

Jobsøgningen har forandret hende, og det er intet under. Det er hårdt slid at være jobsøgende. Hvad værre er, det tærer ofte på både selvtillid og selvværd. Hvis man så samtidig tager den offentlige tone til sig, og lader sig nedgøre af omverdenen, er man godt på vej ned i det sorte hul.

Mit råd til hende, og alle andre jobsøgende er, at jobsøgningen skal håndteres professionelt. Det er dit job x-antal timer om dagen. Resten af døgnet er du DIG, og det skal du værne om!

En presset økonomi kan til tider gøre det uoverskueligt at besøge familien, deltage i fester, købe gaver m.m. Det kender jeg alt til! Meld ærligt ud om din problemstilling i situationen. Din omverden er som regel mere forstående end fordømmende.

Kom ud af offerrollen. Den gavner dig ikke. På ingen måde!! Det er ok at have en dag, hvor du føler vrede, afmagt lede osv. Tag den dag ud af kalenderen. Fokusér på dig selv, og glem alt om at søge job den dag. Lav noget som gør dig glad. Kom ud ad døren. Det giver dig glæde og kræfter til at tage fat igen næste dag. Vær dig, mærk livet. Inden dagen er omme, er du værdig og glad.

Motion er godt for helbredet, og for humøret. Kan budgettet ikke klare et adgangskort til fitness, så gå en rask tur på en time (eller mere). Har du kondition til at løbe, er det også fint 😀  Hvis du står tidligt op, kan du sagtens gøre dette hver dag, enten før eller efter din morgenmad. Det giver energi og overskud til resten af dagens udfordringer i jobsøgningen.

Tag ud i naturen. Sæt dig ned et roligt sted, og lad dig fordybe i naturen. Gerne hver dag, efter endt arbejdsdag. Sæt det ind i din kalender, hvis det skrider for dig.

Skab struktur i din jobsøgning. Planlæg at du beskæftiger dig med den eksempelvis fra kl.9-15 hver dag. Planlæg hvilke dage du bruger på at søge job og skrive ansøgninger. Hvilke dage du bruger til at netværke, researche osv. Du véd bedst med dig selv hvilken rytme/afbræk du arbejder bedst efter. Hvis ikke, har du her muligheden for at finde ud af det. Du er din egen chef nu, udnyt det. Jeg lover at denne dynamik, og aktive tilgange til jobsøgningen, vil gøre den mere attraktiv og sjov. Er du eksempelvis forpligtet overfor anden aktør -kan du sagtens argumentere for din fremgangsmetode, for den er relevant for din vej tilbage til jobmarkedet.

Find eventuelt et frivilligt job du kan udføre op til 4 timer om ugen (det tillader reglerne). På denne måde kommer du ud ad døren, og gør noget for andre mennesker end dig selv. Som regel møder du også andre mennesker i den sammenhæng, og udvider derved dit netværk på en afslappet facon. Tro mig, dette job gør underværker for dig, dit selvværd og din hverdag!

Glem alt om floskler som succes-vs-fiasko. Hvis det er noget som fylder meget, så filosofer eventuelt lidt over det. Hent gerne inspiration i bøger der omhandler selvudvikling. Begreberne er ikke så sort-hvide, som man vil gøre dem til. Det kan være en stor succes at komme igennem det stress og pres, som det er at være jobsøgende.

Find de styrker frem ved dig selv, som du godt kan lide. Dyrk dem -både mentalt og i realiteten. Tag førersædet i din hverdag, og nyd dit liv som det kommer. Vi støder alle på nogle udfordringer undervejs -både store og små. I bund og grund handler det om, hvordan vi håndterer udfordringerne. Det er det som kommer til at præge os og vores liv. Måske er det lige præcis denne lærdom, som ruster dig til at håndtere dit næste job, eller det næste som sker i dit liv. Har du tænkt på det?  🙂

Hav en dejlig dag!!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s