Optimering af arbejdskraft

I dagens Danmark ser det ud til at man i krisens slipstrøm er så forhippet på at spare, at man overser det givtige i at investere tid og penge rigtigt, for at få det optimale afkast på både den korte og lange bane. Især når det gælder medarbejdere, folkeskole- og gymnasie elever. Netop ved at investere i tid til motion for den enkelte medarbejder eller elev.

Vi véd det jo egentlig godt alle sammen. De fleste af os har nok læst flere veldokumenterede artikler der beskriver, hvordan et menneske der er i god fysisk form bedre håndterer stress, tænker mere klart, og arbejder bedre (mere struktureret og effektivt). At den gode form giver færre sygedage, og sidst men ikke mindst, glade og tilfredse personer, der er et gode på arbejdspladsen/i klasselokalet ved at bidrage med deres gode humør, energi og overskud.

Et par gange om ugen kan gøre underværker -og det passer lige ind med sundhedsstyrelsens anbefalinger

Her vil nogle så måske mene at det er et privat anliggende, og det er måske i og for sig også. Men jeg mener at det giver god mening at opfordre til motion og sundt samvær. Et par gange om ugen kan gøre underværker -og det passer lige ind med sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Virksomhedens sociale ansvar -bør efter egen vurdering- ikke udelukkende fokusere på miljø, 3. verdenslande og børnenes tarv. Hermed heller ikke sagt at der er tale om en enten-eller strategi. Alle tiltag med indføring af virksomhedens sociale ansvar i strategierne, er et plus. Investerer man først i sine medarbejdere, rokkes der ved integriteten i de øvrige CSR strategier, fordi der også investeres i medarbejdernes velbefindende. Motion alene er ikke nok. En virksomhed der ønsker at efterleve sit sociale ansvar, sørger også for gode arbejdsforhold for sine medarbejdere. Men det er en længere diskurs, som jeg vil gemme til et andet indlæg.

Virksomhedens sociale ansvar bør -efter egen vurdering- ikke udelukkende fokusere på miljø, 3. verdenslande og børnenes tarv.

Pointen i dette indlæg er, at jeg gerne vil opfordre til at man (gen-)indfører idrætstimerne i folkeskolen og i gymnasierne, samt at virksomhederne aktivt støtter op omkring firma motion. Udover de gode fysiske helbred, giver det os en kærkommen mulighed for menneskeligt samvær i en sportslig ånd.  Værdier, der for alt i verden ikke må gå tabt bare fordi hele verden har taget skylapper på, og er så fokuseret på økonomiske besparelser her og nu, at man bliver helt skeløjet af at følge med.

Som medløber til min opfordring, har jeg vedhæftet en række links der vedrører råd og vejledning med hensyn til en sund livsstil -der indebærer motion og sund kost.

God arbejdslyst!!! 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s